Midalidare Sparkling Brut in Magnum

Националният шампион на България за 2019-та


Пенливо вино Мидалидаре

В духа на световните винарските практики и вековната традиция в утвърдени винарски области стартира проектът на Мидалидаре – Midalidare Sparkling Wine. Началото е сложено преди повече от 10 години, когато след внимателно проучване на тероара поетапно се засаждат нови лозя от сортовете Шардоне, Пино Ноар и Пино Мьоние. Днес, под вещото ръководство на агрономите Франческо Фоголин и Иван Колаксъзов и енолозите Марко Зизиоли, Николай Катеров и Александър Алексиев се създава пенливата напитка. Вино, произведено изцяло по традиционен метод, с ферментация в бутилка и направено с изключително внимание върху детайла.


Признания

Пенливо вино Мидалидаре Брут в Магнум бутилка е наградено със Златен медал и отличия Национален шампион и Най-добро в клас "Българско пенливо вино в Магнум" от най-престижното международно съревнование за шампански и пенливи вина The Champagne & Sparkling Wine World Championships 2019.


Дегустация

Искрящ, златисто–жълт цвят със светло зелен оттенък. Плътен мус от фини перли с много продължителна игра. на нос доминира зряла ябълка с приятна цитрусова горчивина. Ароматът прелива във вкуса с усещането за зелена ябълка и цитрусови кори. Свежо и стегнато тяло с добра структура. Финалът е дълъг и елегантен с ябълково-цитрусов послевкус.


Предложения за сервиране

Отличен аперитив. Прекрасно се съчетава с пържени храни, ракообразни, мазни риби, бели меса, паста, твърди сирена и десерти. Изключително добре се комбинира с треска, маринована в бира, с гарнитура от лучени кръгчета; пушена сьомга с хрупкави картофи, пилешки пирог, поръсен с натрошени бисквити; кебапи Тандури. Препоръчва се поднасяне в чаша за пенливо вино тип Лале. Препоръчителната температура на сервиране е 7-9°C.


Запишете се за бюлетин на Мидалидаре

Присъединете се към виненото общество на Мидалидаре, не пропускайте актуални предложения и новини


Винопроизводство

СОРТ: 100% Шардоне.

БЕРИТБА: На ръка, в края на м. август.

ВИНИФИКАЦИЯ:

  • Пресоване на цели чепки;
  • Алкохолна ферментация в стоманени съдове;
  • Вторична ферментация в бутилка;
  • Съзряване върху утайките;
  • Ремюаж;
  • Дегоржаж;
  • Дозаж;
  • Разклащане за хомогенизиране (poignettage) и инспекция.

ОТЛЕЖАВАНЕ: 24-60 месеца.

ЗРЯЛОСТ: Може да се консумира веднага или да отлежава 10 и повече години.


Запишете се за бюлетин на Мидалидаре

Присъединете се към виненото общество на Мидалидаре, не пропускайте актуални предложения и новини

.